Sider

9.7.13

Recipe: Elderflower Syrup


Her kommer lige endnu en superlækker og supernem opskrift på sirup - og det er en vaskeægte sommersirup! Sidst jeg tjekkede var der stadig lidt hyldeblomster tilbage ude i verden, så du kan lige nå at koge sådan en sammen - den er virkelig lækker på skyr om morgenen, på friske danske jordbær, på pandekager, som smagsgiver til vand eller vin. Og så er den som sagt super nem og her kommer opskriften:

Du skal bruge (jeg lavede dobbeltportion, da jeg lavede min):
3 dl. sukker
1½ dl. vand
10-15 hyldeblomstskærme 
Et skvæt citronsaft

Du skal gøre:
Pluk og rens hyldeblomsterne
Kog sukker og vand til en sirup i cirka 8 minutter
Tilsæt så hyldeblomsterne og lad det koge i 2-3 minutter
Si siruppen over en skål og smag til med citron. 
Lad det afkøle og put den så i flasker eller glas eller hvad du nu lige har. Og nyd den!


ENGLISH:
Here's another super easy recipe for a super easy syrup - and it's a true summer syrup! Last time I checked there was still elderflowers outside so you'll still have time to make this (well... it depends on where you live - but I hope you'll have time, 'cause this is just so good!). It's nice on yoghurt in the morning, on fresh strawberries, on pancakes, in cold water or wine. And as I said it's super easy - so here goes:

You'll need (I did a double portion when I did mine):
3 dl. sugar
1½ dl. water
10-15 elderflower screens 
Some juice of a lemon

You'll do:
Pick the elderflowers and rinse them
Make a syrup of the water and sugar by boiling it for about 8 minutes
Add the elderflowers and boil for 2-3 minutes
Sieve the sirup into a bowl and flavor with lemon juice (taste your way to the perfect taste). 
Let it cool of and put it into bottles or jars or... Remember to enjoy!



1 kommentar:

  1. Thank you for sharing this recipe. Sounds delicious. I must try it soon. :)

    Love, Mel xoxo

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...