Sider

26.2.14

OOTD: On feeling better (warning: long text ahead)


Hvis I troede at (plus size)bloggere står ud af sengen og har det godt med deres krop hver eneste dag, så er det måske nu I skal tro om. At blogge har ændret mit syn på mig selv rigtig, rigtig meget - til det bedre. Jeg har det langt bedre med mig selv, jeg tør mere, jeg føler at jeg mere værd. Jeg leger med min stil. Og jeg har det sjovt med det. De fleste dage har jeg det også godt med mig selv. Jeg elsker mig selv mere end jeg gjorde for bare få år siden, før jeg startede min blog. Det er der sikkert mange grunde til - I er én af dem, fordi I er så søde og fordi I også inspirerer mig. 

Men jeg tror at alle plussize-kvinder, faktisk tror jeg at alle kvinder uanset størrelse, har dage hvor det hele bare går lidt på tværs. I mit tilfælde havde jeg to halve dage, hvor jeg slet ikke følte mig tilpas i min krop og hvor jeg slet ikke kunne se, at der var noget smukt tilbage i mig. I søndags kom vi hjem fra en ellers vidunderlig dag, hvor jeg havde været fuld af selvtillid. Og jeg ville så gerne tage billeder af mit nye outfit, som jeg for nyligt havde købt. Men billederne blev ikke som jeg havde håbet og jeg var vanvittig kritisk. Min mave så for stor ud dér, mine hofter så for store ud dér, min holdning var underlig dér, mit smil var grimt dér. Og sådan fortsatte det og jeg smed billederne ind i en mappe på min computer og forsøgte at glemme det lidt. 

Morgenen efter prøvede jeg igen, selvom jeg kunne have sagt mig selv, at det ikke ville blive bedre, for jeg kunne mærke min selvkritik dybt inde i maven som en ond knude. Og ganske rigtigt. Jeg havde en finger at sætte på hvert eneste billede, akkurat som dagen før og jeg var så ked af det, at jeg nærmest ikke kunne stoppe med at græde. 

Min kæreste fik rystet mig lidt ud af det hele. Vi gik en god tur inde i byen, vi grinte en masse og da jeg kom hjem besluttede jeg mig for at prøve igen. For jeg kunne mærke at knuden havde løsnet sig op. Og det var en helt anden pige som stod foran kameraet. Eller... Det var jo bare mig. Men det var mig, som elskede sig selv. Og dét gør en forskel. 

English:
If you thought that (plus size) bloggers get out of bed and feel great about their bodies every single day, now might be the time for you to change your mind. Blogging has changed a lot for me. For the better for sure. I'm feeling much better about myself, I dare more, I feel like I'm worth more. I play around with my style. And I have fun doing it. Most days I feel great about myself too. I love myself more than I did a few years ago, before I started this blog. I guess there's a lot of reasons for that - one of them being you, because you're all so sweet and inspiring. 

But I believe that all plussize-women, actually I believa that all women nomatter what size they might be, have those days where it all just feels wrong. In my case I had two half days where I just didn't feel quite comfortable in my body and where I struggled to see the beauty in me. We had a lovely Sunday and I'd been feeling really confident and I just wanted to do some photos of my new. But the photos didn't turn out the way I had hoped for and I was too critical. My belly was too big on that photo, my hips were too big on that, my posture was ugly, my smile was horible... And I just kept on telling myself stuff like that. 

The morning after I wanted to try again even though I could've told myself it wasn't going to work out. I could feel my inner critic deep inside of me just waiting to get out. And it did. I didn't like one single photo of myself, just like the day before and I was so upset I almost couldn't stop crying. 

My boyfriend shook it off me - he took me for a long walk down town, made me laugh and when we came back home I gave it one more try. I could feel the critic inside me was taking a break. And when I looked at the photos it felt like it was a different girl standing in front of the camera... Even though it was just me. But it was a me that loved myself. And that makes a great difference.Skirt and bomber jacket - Zizzi / Shoes - Ecco / Black top - Nanna XL


Har du også sådan nogle dage? Hvad gør du ved den følelse?

Do you have days like these too? What do you do about it?

10 kommentarer:

 1. Anonym26.2.14

  Uh, jeg kender godt de dage!
  Jeg finder tullebukserne og oversize strikken frem, ikke at de gør noget godt for min figur, men det er det jeg gemmer mig bedst i :-)
  Og når så jeg bliver træt af at slå mig selv i hovedet, så finder jeg leggings og en kjole frem og så må deller være deller, sgu!
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, du siger noget! Jeg mangler et par tullebukser! ;) Det er så rart at have noget "go to"-tøj, når man har de dage!

   Og når man så er ovre de dage, så kan deller nemlig bare være deller. Man kan jo alligevel ikke bare få dem til at gå væk uden videre.

   xx

   Slet
 2. Ih, hvor jeg kender det! Nogle dage er jeg tilfreds med mig selv, og andre dage ser jeg ikke andet end fedt og blævrende lår, når jeg kigger i spejlet. For mit vedkommende er bloggen altså også en god hjælp til større selvtillid - det kan faktisk være enormt rart, at se outfits af sig selv, og tænke: Jeg ser sgu da godt ud!
  Tak for et ærligt indlæg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, præcist! Det kan nemlig være noget af en øjenåbner at se billeder af sig selv, hvor man synes man ser godt ud! Omvendt kan man altså også få noget af en mavepuster, når man synes man ser dum ud ;)

   Selv tak for et ærligt svar!

   Slet
 3. Alle! Jeg gentager ALLE har den slags dage. Dage hvor ingenting passer og alt føles for småt og for stramt! Jeg trække vejret! Jeg accepterer at det er "en af den slags dage" og trækker vejret helt ned i maven. Jeg laver ikke billeder, eller tager den stramme kjole på. Jeg laver yoga og drikker en kop the. Og husker på at frisk luft og rent vand og sunde raske børn er vigtigere end tal på en vægt og centimeter på et målebånd. Det hjælper sjældent mere end at jeg ikke graver mig ned i et sort hul. Men det er som regel nok til at give mig søvn, eller ro - og se mig selv og verden i et andet lys... Og kære, skønne Malene! Jeg håber virkelig at du har flest dage hvor du elsker dig selv. Du er SÅ elskelig! Omsorgsfuld og fuld af god! Og smuk! Jeg har altid sagt at der ventede en ganske særlig pige på min lillebror - og jeg havde ret! Der er sku kun en Malene! Og jeg er så glad for at du er en del af min familie! Ud over det er jeg mega vild med jakken... FED!
  Kærlige kram
  Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind, tusind tak for din kommentar, Stine (også selvom du fik mig (og næsten også din lillebror) til at tude).

   Og ja, jakken er for fin, ikke? ;)

   Kram.

   Slet
 4. Jeg har masser af sådan nogle dage... mange flere, end de dage hvor jeg bare hopper ud af sengen og synes at jeg kan tage hvad som helst på, og stadig smile :P Men det bedste jeg kan gøre for mig selv på de dage, er at følge et gammelt Cyndi Lauper citat: "On my darkest days, I wear my brightest colours" ;) Du er så smuk, og du skinner som en sol, når du smiler på billeder! Det må du aldrig glemme at minde dig selv om... og hvis du gør, må vi andre sige det, så det aldrig, aldrig bliver glemt :D Vi har alle sammen dage, hvor vi ikke rigtig kan overbevise os selv om de positive ting, vi prøver at sige til os selv... og så er det dér, man må have lidt hjælp til at huske det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er da ked af at høre, at du har flest af de dumme dage - ud med dem, ind med de gode! Og sikke et dejligt citat, det har jeg aldrig hørt før, men det bør man jo virkelig leve efter!

   Og tusind, tusind tak for din søde kommentar. <3

   xx

   Slet
 5. Super flot jakke - og hvor er du cool især på første billede under teksten, wow!

  SvarSlet
 6. Great Outfit! Love that jacket ;)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...